5 Gereedschappen die je echt nodig hebt!

Advertenties

Het hebben van de juiste tools is zo ongelooflijk belangrijk dat ik je vandaag iets ga vertellen over 5 gereedschappen die je echt nodig hebt als je een eigen tuinbank steigerhout wilt gaan maken.

Je kunt je namelijk nog zo goed voorbereiden, je ingelezen hebben, de laatste doe-het-zelf video’s bekeken hebben en in het bezit zijn van de juiste bouwtekeningen maar zonder de juiste gereedschappen komt zelfs de meest ervaren klusser niet tot het juiste eindresultaat.

5 Gereedschappen die je echt nodig hebt.

Ken je de slogan: “Goed gereedschap is het halve werk”?

Als je nu in gedachte “Ja” als antwoord hebt dan begrijp je wat ik bedoel als ik je zeg dat de zin en motivatie dan al voorbij is om er iets moois van te maken met je nieuwe klus nog voordat je goed en wel begonnen bent, toch?!

Dit Nederlandse gezegde, en dat is ook echt waar, komt erop neer dat je met het juiste gereedschap al halverwege bent nog voor dat je maar één spijker of schroef in een stuk hout hebt bevestigd.

Heb je bijvoorbeeld wel eens een stuk hout met een botte zaag proberen door te zagen, of erger nog met een zaag waar niet alle tanden meer op het zaagblad zitten?

Dan weet je dus wel hoe belangrijk het is om het juiste gereedschap klaar te hebben liggen voordat je aan welke doe-het-zelf klus dan ook gaat beginnen.

De 5 stuks gereedschap die je, naar mijn mening, altijd klaar moet hebben liggen zijn:

1. Accutol

Een accu tol is een onmisbaar stuk oplaadbaar gereedschap waar de serieuze doe-het-zelver niet meer zonder kan tegenwoordig. Met een accu tol voorzien van een goed opgeladen batterij kan je heel veel gemak hebben.

Met de juiste hulpstukken en diverse soorten bitjes onder hand bereik is er geen schroef, met wat voor soort kop dan ook, of houtdraaibout te vinden die je nog met brute spierkracht in het hout moet draaien.

Dit scheelt een hoop ellende, domme kracht en blaren op je handen. Het is echt niet meer nodig om deze bevestigings middelen met de hand ergens in te draaien.

2. Decoupeerzaag

Met een goede decoupeerzaag en een aantal zaagblaadjes van verschillende vertandingen en hardheden hoef je geen handzaag meer op te pakken. Of je nou regelmatig of sporadisch klust dit elektrische stuk gereedschap is onontbeerlijk als je een mooie rechte zaagsnede wilt zetten in een stuk houten plaat, plank of een balk.

Het is wel belangrijk dat je goed koelt tijdens het zagen om het verbranden van je zaagblad te voorkomen. door het toerental aan de dikte en de hardheid van het te zagen materiaal aan te passen voorkom je ook al voor een groot gedeelte dat je zaagblad of hout verbrand.

Tevens is zagen met het juiste toerental aan te bevelen om zonder al te veel druk op de decoupeerzaag te zetten, de zaag het werk te laten doen en hierdoor beter door het hout heen te komen.

3. Winkelhaak

Ook een winkelhaak is vaak een stuk gereedschap wat je echt nodig hebt. Met een winkelhaak kan je een mooie strakke 90 graden lijn aftekenen. Hierdoor heb je een grotere kans dat je met je decoupeerzaag ook echt een rechte zaagsnede zet.

Er zijn ook winkelhaken beschikbaar waar je het blad ten opzichte van het handvat in kunt stellen en borgen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld precies onder 30 of 45 graden je werkstuk aftekenen.

Natuurlijk kan je dit ook uitrekenen aan de hand van de stelling van Pythagoras maar met een verstelbare winkelhaak gaat dit sneller en is het een stuk fijner werken.

Als je onder een ander hoek wilt zagen dan ontkom je vaak niet aan een verstelbare winkelhaak (als een verstekbak bijvoorbeeld geen optie is).

4. Waterpas

Je hebt vast ook wel een waterpas in je bezit. Met een waterpas kan je goed kijken of iets waterpas is. Een waterpas in combinatie met een winkelhaak zorgt voor mooie strakke 90 graden bochten en natuurlijk als je iets hebt op te hangen dan weet je met een waterpas zeker dat het recht hangt.

5. Schuurmachine

Last but not least is er nog de schuurmachine. Met dit stuk elektrisch of batterij aangedreven gereedschap kan je een houten oppervlak mooi strak schuren of een zaagsnede mooi strak en glad afwerken.

Als je een goede schuurmachine gebruikt dan kan je er verschillende soorten korrel papier op bevestigen van waterproof tot heel erg grof, afhankelijk van het oppervlak en het gewenste resultaat.

Natuurlijk kan je ook met de hand schuren maar gemak dient de mens, toch?

Er zijn natuurlijk wel meer soorten gereedschap te bedenken maar dit zijn de 5 gereedschappen die je echt nodig hebt om met de juiste bouwtekening en een duidelijk stappenplan te beginnen aan je eerst volgende zelfgemaakte tuinbank steigerhout of een ander houten bouwproject waar je je zinnen op hebt gezet.

Heel veel succes gewenst!

Banner-320-50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *