Bouwtekening maken? Dit zijn je opties!

Advertenties
bouwtekening maken
Zelf een bouwtekening maken?

Wil je zelf een bouwtekening maken? dat kan, maar daar heb je dan wel een tekenprogramma voor nodig. Lees snel verder en ontdek welke mogelijkheden er voor je zijn. Zowel de gratis software als de programmatuur waar je voor moet betalen gaan we vandaag behandelen.

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Als je van plan bent om aan een doe-het-zelf klus te beginnen dan is het verstandig onm je goed voor te bereiden. Om een nieuw hout bouw project tot een goed einde te brengen is het verstandig om een goede bouwtekening te hebben.

Je kunt je nog zo goed voorbereiden maar zonder een, voor jou, duidelijke tekening zal de volgorde van werken niet duidelijk zijn of kom je niet uit met de opgegeven maten.

Zoals je zult begrijpen is het hebben van de juiste tekening naast het hebben van het juiste gereedschap van crucial belang als je zonder problemen bijvoorbeeld een tuinbank steigerhout zelf wilt maken.

Grofweg zijn er vier opties waar je uit kunt kiezen voor ieder zelfbouw project.

  • Een gratis tekening gebruiken
  • Betalen voor een tekening
  • Zelf een tekening maken
  • Geen tekening gebruiken

Gratis tekening.

Het hebben van een gratis tekening lijkt misschien een goed idee, maar is dat ook zo? Een gratis tekening is vaak incompleet, niet voorzien van de juiste maten en vaak gratis weggeven (of te vinden) om je naar een bepaalde winkel te sturen. Zit er bij de gratis bouwtekening bijvoorbeeld een goed stappenplan? Een duidelijk en overzichtelijk materialen overzicht en is de tekening duidelijk genoeg? Waar kan je terecht met eventuele extra vragen?

Zomaar een paar vragen waar je rekening mee moet houden bij het begruik van een gratis tekening. Maar als je een geode gratis tekening in je handen hebt dan ben je natuurlijk goedkoop uit en daar gaat je het vast om bij het gebruik van een gratis tekening.

Betalen voor een tekening.

Je kunt ook kiezen om te betalen voor een tekening. Vaak (zoniet bijna altijd) ben je dan beter af. De tekeningen zijn meer gedetailleerd en een stuk duidelijker. Vaak zit er dan ook een materiaal overzicht bij.

Je kunt natuurlijk betalen voor een losse tekening maar je bent het goedkoopste uit als je kiest voor een compleet packet, dan betaal je maar een paar cent per tekening en hoef je nooit meer op zoek te gaan naar een goede bouwtekening.

Het pakket bouwtekeningen (meer dan 10.000 stuks van alle voorkomende projecten) van Fred Schouten is zo’n pakket waar je eenmalig betaald voor de perfecte bouwtekening. Daarna heb je levenslang toegang tot alle tekeningen.

Fred is een ervaren klusser en heeft deze mega file van tekeningen aangevuld met tips, adviezen, stappenplannen en material overzichten.

Neem zelf maar eens een kijkje op zijn website >>

Geen tekening gebruiken.

Over het beginnen aan een klus zonder bouwtekening kan ik kort zijn.

Ik raad  het je niet aan om ooit maar ergens aan te beginnen zonder een goede tekening. Als je een heel erg ervaren klusser bent en je hebt bijvoorbeeld al meerdere keren dezelfde loungebank gemaakt zodat je precies weet wat je moet doen en alle maten in je hoofd hebt zitten dan zou je het kunnen overwegen om zonder tekening aan de slag te gaan, maar nogmaals, ik zou je willen adviseren om het niet te doen als je niet precies weet welke stappen van a tot z je moet volgen.

Wil je liever zelf een bouwtekening maken?

je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een bouwtekening te maken. In deze digitale tijd is het aan te bevelen om dat niet op papier te doen maar gewoon met de computer. Dan heb je namelijk altijd een duidelijk leesbaar origineel wat je aan kunt passen zonder dat het origineel onleesbaar wordt.

Er zijn gratis tools voor maar ook software waar je voor moet betalen.

Een bouwtekening maken met gratis software.

Het goedkoopste is het om gebruik te maken van gratis teken software.

Een veel gebruikt gratis teken programma voor op de computer is bijvoorbeeld Google Sketch Up. Via deze link kan je Sketchup gratis downloaden.

Een bouwtekening maken met software waar je voor moet betalen.

Google Sketch up heeft ook een wat uitgebreidere versie, dit is de pro versie en daar moet je dan voor betalen.

Klik hier als je wilt kijken welke extra’s je bij de pro versie krijgt >>

Een ander heel populair programma war je bouwtekeningen mee kunt maken is autocad. Dit CAD programma is de standaard als het gaat om het maken van tekeningen.

Je kunt hier de meest simpele tot de meest ingewikkelde tekeningen mee maken.

Het is een tamelijk ingewikkeld teken programma voor op de computer en een echte aanslag op je portemonnee.

Kijk hier maar eens rond voor de aanschafprijzen van autocad.

Autocad is de meest uitgebreide teken software die ik ken maar zoals gezegd is het geen eenvoudig programma om zelf bouwtekeningen mee te kunnen maken. Maar laat je daar vooral niet door tegen houden als je serieus aan de slag wilt gaan met je eigen bouwtekeningen.

Wat is mijn aanbeveling?

Van alle hierboven beschreven mogelijkheden om zelf een bouwtekening te maken heeft het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten mijn voorkeur.

Bij dit enorme pakket met tekeningen krijg je namelijk een gratis teken software pakket.

bouwtekening maken

Met dit tekenpakket kan je dan voortaan voor altijd (en dus niet alleen tijdelijk voor een bepaalde periode) alle DWG en ook CAD tekeningen openen en aanpassen om ze daarna weer op te slaan, her te gebruiken of aan andere mensen te geven of verkopen zodat je je geld terug verdiend 😉

 

Bij Fred’s Bouwtekeningen betaal je éénmalig 47 euro en naast de meer dan 10.000 bouwtekeningen (die je door middel van 2 verschillende links kunt downloaden) krijg je ook nog eens een gratis extra pakket met steigerhouten bouwtekeningen waar je de meest uitlopende steigerhouten bouw projecten mee kunt maken zoals een tuinbank steigerhout of een steigerhouten loungebank.

Naast deze populaire (zeker nu in het voorjaar) tuinbanken staan er nog veel meer steigerhouten bouwtekeningen in zoals tuinstoelen, tuintafels enz. enz.

Twijfel je nog?

Bij Freds bouwtekeningen krijg je binnen 30 dagen al je geld terug als je dit zou willen. Bij welk ander product in Nederland (of België) krijg je zoveel bouwtekeningen en gratis extra’s cadeau met 30 dagen bedenktijd?

Ik ben het nog niet tegen gekomen, laat je het me weten als jij ergens een beter aanbod hebt gezien?!

Neem zelf maar eens een kijkje op de website van Fred >>

Heel veel succes met het zelf maken van een bouwtekening!

Banner-320-50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *