Gebruikt steigerhout kopen? Dit zijn de voor en nadelen van gebruikt hout.

Advertenties

gebruikt steigerhoutHeb je gebruikt steigerhout nodig? Als je zelf steigerhouten meubelen wilt maken dan kan je flink wat geld besparen als je in plaats van nieuw steigerhout kiest voor gebruikte steigerplanken.

Maar waar moet je nou eigenlijk opletten als je sloophout koopt voor je nieuwe doe het zelf project?

het is verstandig om even na te denken over de materialen die je nodig hebt voor je zelf bouw klus, het kan namelijk een hoop geld schelen als je een beetje verstandig je materialen inkoopt.

Als je besloten hebt om bijvoorbeeld een steigerhouten tuinbank te maken dan is belangrijk dat je zorgt voor een goede voorbereiding, bij een goede voorbereiding hoort bijvoorbeeld het bepalen van welk material je nodig hebt.

Als je een goede bouwtekening hebt dan is het tamelijk eenvoudig om het benodigde hout uit te trekken omdat op die tekening dan vermeld staat hoeveel en wat voor afmetingen hout je nodig hebt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen voordat je tot de aanschaf overgaat is te bepalen of je gebruikte of nieuwe stellingplanken aan wilt kopen.

Mocht je nog twijfelen dan kan ik je misschien wel op weg helpen en je keuze gemakkelijker maken met de voor en nadelen van beide opties.

Gebruikt steigerhout kopen? let hier dan op.

Laten we beginnen met de voor en nadelen van gebruikt steigerhout te benoemen.

Voordelen van het gebruik van gebruikt steigerhout.

De voordelen van gebruikte steigerplanken is onder andere de prijs. doordat gebruikte stellingplanken meestal afkomstig zijn van stelling bouw bedrijven die hun partij oud hout van de hand doen, kan je, als je daar de hand op kunt leggen, voor niet al te veel geld een leuke partij hout opkopen.

Een ander voordeel is dat deze houten delen door het intensieve gebruik er ook zo uit zien, deze gebruikte en vaak ietswat beschadigde look is wat mensen aantrekt en wat ze mooi vinden, met nieuwe steigerplanken heb je dit niet. Dan moet je ze eerst zelf beschadigen of bewerken om dezelfde look aan je meubelen te krijgen.

Nadelen van het gebruik van gebruikt steigerhout.

De meeste gebruikte houten steigerdelen zijn afgekeurde planken van stellingbouwers. Dit hoeft voor jou natuurlijk geen probleem te zijn. het kan natuurlijk zijn dat ze er heel erg beschadigd uitzien, kijk ze dus goed na voordat je tot de aankoop over gaat.

Deze oude planken hebben op de kopse kanten over het algemeen krammen. Deze kramplaten zijn er in geslagen om splijten van deze kopse kanten tegen te gaan. Stellingbouwers gaan over het algemeen niet echt zachthandig met deze materialen om, ze worden neer gegooid, er wordt mee gesmeten, ze liggen voor langere tijd onbeschermd buiten.

Je kunt deze krammen laten zitten mits ze onbeschadigd zijn, beschadigde krammen kunnen scherpe kanten en bramen hebben waar je je lelijk aan open kunt halen.

Verder zitten er vaak losse krammen, spijkers of schroeven in en kunnen de planken lelijk eruitzien doordat er verf of andere materialen op gemorst zijn. Stopverf, kit of purschuim is niet echt makkelijk te verwijderen, houd hier rekening mee.

Als de planken uit de petro chemie komen kunnen er zelfs resten van bijtende producten opzitten. Ook olieresten op het hout zijn slecht nieuws, zeker als je je houten tuinmeubelen onobewerkt wilt gebruiken en er bijvoorbeeld mooie kussen op wilt leggen.

Verder zijn steigerplanken vaak krom getrokken door de regen, houd hier rekening mee en kijk goed in de lengterichting of ze nog enigszins recht zijn, met kromme planken kan het heel moeilijk zijn om mooie, strake haakse hoeken in je tafel, stoel of loungebank te krijgen.

Waar kan je gebruikt steigerhout kopen?

Veel mensen besluiten ondanks de genoemde nadelen toch om gebruikt steigerhout te kopen. En waarom ook niet, een tuinmeubel van gebruikt stellinghout ziet er gewoonweg vaak het moooiste uit.

Mocht jij dat ook willen kijk dan goed om je heen waar je je hout koopt. Bij de meeste bouwzaken zoals de Karwei, Gamma en Formido kan je gebruikte stellingplanken kopen maar ook steeds meer webshops verkopen steigerhout met gebruikssporen voor een aanzienlijk lager bedrag als waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van nieuw en ongebruikt stellinghout.

Banner-320-50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *