Zelf een kippenhok maken? Klik hier voor een tekening!

Advertenties

Wil je een eigen kippenhok maken? Dan is het verstandig om te beginnen met een goede bouwtekening.

Investeren in een duidelijke tekening gaat je uiteindelijk een hoop ellende, frustraties maar bovenal veel geld besparen.

Geld waar je bijvoorbeeld kippenvoer voor kunt kopen voor de bewoners van je zelfgemaakte kippen hok.

Met de juiste bouwtekening is iedere doe-het-zelf klus een eitje, en al helemaal degene die wat complexer zijn en een kippenhok is zelfs voor de doorgewinterde klusser best een aardig ingewikkeld project.

Complex of niet, het is natuurlijk hartstikke leuk als je je eigen, unieke en met de hand gemaakte kippen hok af hebt en met veel plezier en gepaste trots je buurman kan laten zien wat je gemaakt hebt.

Een kippenhok maken: Het valt of staat met de juiste voorbereidende tips!

Maar om een kippenhok te bouwen heb je zoals gezegd wel een goede bouwtekening nodig.

Naast een duidelijke tekening valt of staat dit zelfbouw project met een goede voorbereiding.

Heb je een goede materiaalstaat?

Naast een duidelijke bouwtekening (voorzien van duidelijke maten in millimeters of centimeters) is het belangrijk dat je een overzichtelijke materiaalstaat hebt. Hiermee bespaar je jezelf een hoop geld doordat je geen onnodige euro’s uitgeeft aan materialen die je uiteindelijk niet nodig blijkt te hebben.

Is het stappenplan aanwezig?

Bij een goede bouwtekening zit ook een duidelijk stappenplan, zo kom je niet voor verassingen te staan en weet je ten alle tijden wat de volgende stap is. Soms kan je ook wel wat stappen overslaan omdat het op zich allemaal duidelijk is maar ik moet je hier wel voor waarschuwen.

Ik heb namelijk wel eens een halve bladzijde aan stappen over geslagen en toen kon ik een gedeelte weer demonteren omdat ik toen de achterwand van een kastje er niet meer in kreeg.

Niet handig dus, helemaal niet handig, ik weet het.

Heb je al een goede gratis bouwtekening voor je kippenhok gevonden?

Goedkoop is vaak duurkoop maar ondanks dat zal je waarschijnlijk toch proberen om een gratis kippenhok bouwtekening te vinden. Ik begrijp het wel want ik heb zelf ook gezocht naar gratis tekeningen.

De onderstaande gratis tekening heb ik voor je gevonden en die wil ik niet voor je achterhouden.

kippenhok maken

Je kunt deze tekening gewoon gratis gebruiken als je wilt, maar ik moet je er wel gelijk bij vertellen dat het niet de meest duidelijke tekening is.

Dat is dan ook gelijk een veel voorkomend gevaar bij het gebruiken van gratis tekeningen. Ze zijn vaak verre van compleet, onduidelijk en veelal te klein om er goed op af te lezen wat de volgende stap zou moeten zijn .

Vaak zit er ook geen materialenstaat bij en zijn ze niet voorzien van een duidelijk stappenplan (zoals dat met bovenstaande tekening helaas ook het geval is).

Meer dan 10.000 bouwtekeningen.

Gelukkig kan het ook anders!

Na een paar tekeningen van Google te hebben geplukt waar ik nooit een compleet beeld had van wat ik moest doen en tot overmaat van ramp ook wel eens te weinig hout had gekocht (waardoor ik weer teug kon naar de bouwzaak) kwam ik uiteindelijk de website van Fred Schouten tegen.

Om eerlijk te zijn had ik de site van Fred wel eens eerder gezien maar was ik toen toch op zoek gegaan naar een gratis alternatief. Ondertussen weet ik wel beter en gebruik ik nooit meer een gratis tekening.

Op Fred zijn website kan je namelijk meer dan 10.000 bouwtekeningen kopen!

Ja, je leest het goed, meer dan 10.000 bouwtekeningen. Deze tekeningen zijn allemaal in het Nederlands, voorzien van metrische maten en ook zit er bij iedere tekening een duidelijk stappenplan en een handig materiaal overzicht.

Of je nou een houten bankje, een veranda of een kippenhok wilt maken, voor iedere klus staat er een handige tekening tussen.

Klik hier en neem zelf maar eens een kijkje op de website van Fred Schouten >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *